Kaj je digitalni tisk

V podjetju DPI print se ponašamo s več kot petnajst tisoč uspešno izvedenih projektov letno in z preko sedemsto tisoč kvadratnih metrov mesečno potiskane in dodelane površine.

Toda kaj sploh je digitalni tisk in kakšne so njegove prednosti napram klasičnemu offset tisku?

Oseba, ki je spremenila tok razvoja v tiskarnah sliši na ime Benny Landa. Poimenovan, kot veliki vizionar in oče digitalnega tiska, je tudi ploden izumitelj, ki je dandanes lastnik več kot 800 različnih patentov. Benny Landa je s predstavitvijo tiskalnika E-Print 1000, leta 1993 na IPEX-u, predstavil prvi barvni digitalni tiskalnik, ki je z novim procesom preskočil tiskanje z valji in omogočil tiskanje na papir neposredno z računalnikom. V tem preskoku je izločil kar nekaj prehodov, odpadnih materialov in škodljivih snovi.

V podjetju DPI print se ponašamo s več kot petnajst tisoč uspešno izvedenih projektov letno in z preko sedemsto tisoč kvadratnih metrov mesečno potiskane in dodelane površine.

To so bili seveda zametki digitalnega tiska. Danes v podjetju DPI razpolagamo z najsodobnejšo tehnologijo, ki izenačuje osnovne prednosti offset tiska napram digitalnim tiskom – kakovost in hitrost tiska. Ima pa še več drugih prednosti, kot so nižji stroški manjših naklad, hitrost priprave za tisk, možnost spremembe podatkov na posameznih izvodih, predvsem pa izvedljivost tiska na najrazličnejših materiali od papirja do raznih platnenih podlag, kovinskih in plastičnih plošč, vse do stekla. Velika prednost pa je enostavnost priprave, ki ne potrebuje postopka izdelave tiskarskih plošč, kajti celotno upravljanje in poteka z računalnikom, tudi za več različnih projektov hkrati.

Tisk papirnatih medijev kot so katalogi, brošure in razne tiskovine so postali z digitalnim tiskom dostopni in hitro izvedljivi. V našemu podjetju pa vam lahko postrežemo z digitalnim tiskom vseh zunanjih medijev, kot so jumbo in cityligt plakati, fasadne slike, transparenti, avtografika, rotopanoji in metrolight. Tiskamo tudi na notranje medije – samolepilne folije, stenska, okenska in talna grafika, tekstil, in trdi mediji. Prava novost pa so promocijski izdelki in bogati sejemski program. Če pa imate posebne zahteve smo sposobni razviti tudi izdelke po naročilu.

Digitalni tisk nedvomno predstavlja široko prihodnost tiska, ki že sedaj prekaša offset in prevzema vodilno vlogo tiskarske dejavnosti.

Za še več informacij se lahko obrnete na naše strokovnjake, ki bodo prisluhnili vašim željam in vam svetovali najboljše rešitve za uspešno izvedbo projektov.

V našemu podjetju pa vam lahko postrežemo z digitalnim tiskom vseh zunanjih medijev, kot so jumbo in cityligt plakati, fasadne slike, transparenti, avtografika, rotopanoji in metrolight. Tiskamo tudi na notranje medije – samolepilne folije, stenska, okenska in talna grafika, tekstil, in trdi mediji. Prava novost pa so promocijski izdelki in bogati sejemski program. Če pa imate posebne zahteve smo sposobni razviti tudi izdelke po naročilu.

Povpraševanje

Mapa