Prednosti digitalnega tiska

 

Povpraševanje po digitalnem tisku močno narašča, kajti napram klasičnemu offset tisku nudi veliko število prednosti. Omogoča tisk majhnih naklad in spremembo različnih grafik v sklopu istega naročila. Primarna prednost pa je kratek rok izdelave in dobave. Hitrejši postopek računalniške priprave ter optimizacija celotnega proizvodnega procesa z zmogljivimi tiskarskimi stroji so primarne prednosti digitalnega.

Hitrejši postopek računalniške priprave ter optimizacija celotnega proizvodnega procesa z zmogljivimi tiskarskimi stroji so primarne prednosti digitalnega.

Pomembne prednosti digitalnega tiska

  • Barvna skladnost: digitalni tehnologija omogoča tisk tudi enega samega izvoda za takojšnjo primerjavo kakovosti barvne skladnosti, ostrine oz. ustrezno resolucijo. Preko računalnika se lahko takoj vnese potrebne korekture ali dopolnitve. Oblikovalcem omogoča tako hitro odzivnost naročnikovim zahtevam in neomejeno kreativnost.
  • Personalizacija: možnost tiska posameznih izvodov z različno grafiko, obliko in dodelavo, ki jo omogoča sodobna programska oprema, nudi možnost personalizacije podobe in oblike
  • Majhne naklade in minimalno naročilo izvodov: digitalni tisk ne potrebuje zahtevnega zagona, ki povzroča veliko število odpadnih izvodov in nepotrebnih stroškov zaradi porabe papirja, barv, energije, dela, časa in posledično stroškov. Zato naročilo ni podrejeno minimalni nakladi za amortizacijo zagonskih stroškov.
  • Rok izdelave: kratek čas priprave za tisk in pre-press postopek omogoča izvedbo naročila, od sprejema potrjene grafike do priprave za tisk, v le nekaj urah.
  • Delovno okolje: kompaktnost strojev, manjša prostorska zasedenost, uporaba sodobnih tehnologij in materialov, omejitev odpadkov omogočajo ureditev čistega in ne hrupnega delovnega okolja.
  • Cenovna ugodnost: hitrost proizvodnega procesa, ki odpravi veliko nepotrebnih stroškov omogoča ugodne in konkurenčne cene tiskanih izdelkov.
  • Visoka kakovost tiska: sodobni digitalni tiskalniki ponujajo vrhunsko kakovost tiska, popolni nadzor med tiskom in barvno neoporečnost nad celotno naklado, od začetnih do končnih izvodov.
  • Širok izbor materialov: digitalna tehnologija omogoča tisk na skoraj vseh materialih od navadnega papirja do debelejšega kartona. Paleta mehkih in trdih materialov je zelo obširna: papir, samolepilne folije in različne plastične podlage, PVC in polipropilenske plošče, aluminij in druge kovinske podlage, tekstil in raznovrstna platna, plastificirane cerade, steklo, plexiglas, les ipd.

Izrez:

Z digitalno tehnologijo in razvojem robotike so nastali hitri in zmogljivi rezalniki sposobni izreza po obliki, rezkanja robov ter posebnih dodelav za izdelavo raznovrstnih izdelkov in struktur.

V podjetju DPI sledimo svetovnim trendom z nenehnim izboljšanjem razvojnih zmogljivosti. S trajnimi investicijami v sodobno tehnologijo se uvrščamo na vodilno mesto v Sloveniji in ponujamo najširšo paleto izdelkov iz različnih materialov. Ponašamo se s sposobnostjo izdelave in dostave naročila v dveh delovnih dneh.

V podjetju DPI sledimo svetovnim trendom z nenehnim izboljšanjem razvojnih zmogljivosti. S trajnimi investicijami v sodobno tehnologijo se uvrščamo na vodilno mesto v Sloveniji in ponujamo najširšo paleto izdelkov iz različnih materialov. Ponašamo se s sposobnostjo izdelave in dostave naročila v dveh delovnih dneh.

Povpraševanje

Mapa